Vad är det som hindrar dig?

Den frågan fick jag lära mig på en utbildning för en herrns massa år sen och den ligger i mitt bakhuvud hela tiden. Jag är 52 och har hunnit träffa många olika människor under mitt liv. En del hade man ju undvikit om man vetat hur det skulle bli, men det är en annan sak. Många människor har drömmar om vad dom skulle vilja göra. Skriva en bok, göra en resa, köpa hus, börja träna, flytta….. ja alla har sina drömmar och ibland är dom stora och ibland är dom små.

Vad är det som hindrar dig?

Vad är det egentligen som hindrar dig från att göra din dröm till verklighet?

Jag måste erkänna att det finns en hel del jag vill göra men som spricker ekonomiskt. Åka till New York, bestiga berg, köpa en grön Jaguar…… Men ibland får man nöja sig med en resa till Selma Spa och ha en liten Citroen. Men det går ju det också. Man kan ju börja smått och växa, eller hur? Men det finns så mycket man kan göra som inte kostar stora summor.

För några år sen stötte jag på en kille som pratade om att skriva en bok. Eller, han hade idé om 7 böcker. Jag frågade varför han inte hade börjar, det enda man behöver är ju en dator…. Han ville att allt skulle bli perfekt från början, blev svaret. Haha, att skriva en bok är som att jobba med en tavla, man kan måla på färg i oändligheter utan att den blir klar. Men man måste ju börja någonstans. Vad är det som hindrar dig? Slå ner arslet och skriv.

Sen finns det dom som borde börja träna, men som inte riktigt ”har tid”. Jag mötte en kompis på mataffären för en tid sen. Han tyckte jag var så duktig som tränade och frågade hur jag hann. Då frågade jag honom hur många timmar han såg på teve varje kväll. Ett par, blev svaret. 15 minuter för ombyte och cykel till gymmet, 30 minuter i trappmaskin, cross trainer eller på löpbandet och 30 minuter för biceps och axlar, eller rygg och mage, eller ben, sen 15 minuter till dusch och hemfärd. Vad är det som hindrar dig? Gå hem och packa träningsväskan.

Att köpa sin drömbil behöver ju inte vara nån omöjlighet heller. Man kanske inte har en månadslön som man kan spara hur mycket som helst av, men man kan joba extra. Har man en ok ekonomi, kan man få låna pengar också, även om just billån kanske inte står högst upp på smart-listan. Gå till den lokal hamburgerkedjan och fråga om du kan jobba extra på helgerna. Kolla med blomsteraffären på hörnet. Du kanske kan rasta hundar och hälpa till att var barnvakt. Eller helt enkelt ta all övertid du kan. Vad är det som hindrar dig? Sätt ett mål och kör igång.

Det ska inte finnas något som hindrar dig. Ta ett steg i taget. Behåll dina mål för dig själv. Sätt delmål och belöna dig själv när du nått upp till dom. Tro på dig själv och vänta inte med det. Du kan, du törs och du ska. För vad… är det som hindrar dig?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *