Fallet med hotellet som försvann

Tänk vilka bra böcker det skrivs för barn nuförtiden. jag minns min ungdom, då var det Kitty som gällde. Och ”vi fem”. Nu är det Ask & Embla, som gäller. Fint illustrerade och jag önskar att jag var barn på nytt när jag läser den.

Embla som är privatdetektiv löser denna gång ett fall med ett hotell. Man kastas rakt in i handlingen och det gillar jag. Allt utspelas i den lilla staden Fabelborg, där hennes man Ask, som är polismästare jobbar.

Det är Ida Ands hotell som står i fokus och där händer det spännande saker. Embla bokar ett rum under falskt namn för att kolla läget. Mystiken tätnar när Idas man Jan, som är antikhandlare, har försvunnit.

Det finns givetvis en skurk med i handlingen. Det är den listiga Silverräven som inte skyr några som helst medel för att luras och rymma när han väl får tillfälle.

En riktigt bra barnbok med lagom mycket ruskigheter och spänning. Det är färre och färre barn som besöker bibliotek och som läser. Det verkar som om tiden inte finns och att allt ska ske så snabbt och fort som möjligt nuförtiden.

Fallet med hotellet som försvann är verkligen en bok som kan få många att sätta sig ner och bara njuta av en riktigt bra bok som är lagom tjock. Jag hoppas att man passar på att njuta av den här boken och inser hur bra den är.

Mats Ingelborn, har skrivit den och det finns fler spännande böcker av honom. Följ Ask och Emblas äventyr. Vi hoppas det kommer mera.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fallet med hotellet som försvann

  1. Pingback: Fallet med hotellet som försvann, Ask & Embla – Yabot AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *