Nu har jag tagit ett tråkigt beslut

Förra våren valde jag att söka till Skrivarlinjen på Hällefors Folkhögskola. Det var distans och handlade om att skriva för scen och teater. Jag kom in och blev jätteglad. Nu skulle jag lära mig massor. Fantastisk chans att utvecklas.

Sen startade vi med en träff i augusti och det var kul. Kursen rullade på med veckobrev och vi fick feedback på det vi skrev. Jag ställde mig frågan ganska sent, men den kom efter ett tag.

Lär jag mig något?

Svaret blev; nej.

Vi är 20 st och alla ligger givetvis på olika nivåer. Jag har skrivit både barnmanus, barnmusikaler och ett par pjäser för vuxna, inklusive sångtexter och musik. Jag hade varit intresserad av att få mer individuell feedback och det upplever jag inte att jag har fått. Därför utvecklas jag inte trots att jag skriver och lämnar in nya uppgifter varje vecka.

Nu ska vi dessutom börja ge varandra mer ingående feedback och då är det detta som veckouppgiften ska bestå av. Jag går inte en kurs för att var lärare, jag går en kurs för att lära mig något och då ska det vara av en kompetent lärare och inte av kurskamrater.

Jag tror säkert att mina kurskamrater kan ge mig konstruktiv feedback men det var kanske inte det jag hade förväntat mig när jag  började. När vi sen får en låååång lista på saker vi ska gå igenom i de andras texter så känner jag att;

Det här är inte min grej.

Jag tycker det är så tråkigt att avsluta men jag orkar inte hålla på längre. Dessutom är det en ekonomisk fråga. Jag har skrivit 2 böcker.

När jag skrev, Första given, skickade jag den till lektören Ann Ljungberg. Fick mycket bra feedback som jag fortfarande tittar på ibland.

När jag skrev min andra bok, Två kungar i leken, fick jag feedback av lektören Lennart Gullbrandsen. Också det mycket bra och lärorikt.

Det här kostade mig pengar och jag tyckte att det var dyrt. Men om jag ska åka på kurs i Örebro, ta ledigt 2 dagar, ta ilen, sova på hotell och äta dålig mat och inte få träna så blir det nästan lika många tusenlappar. Och då får jag bara några raders feedback. Det är det inte värt. Därför hoppar jag av!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nu har jag tagit ett tråkigt beslut

 1. Dixi Wonderland skriver:

  Tycker du fattar rätt beslut. Tråkigt bara att det inte var som du tänkt dig 🙁

 2. Ethel skriver:

  Säkert rätt om du känner så. Man ska lita på sina känslor. Men synd, förstås. Det är tyvärr inget man kan veta i förväg.

  • Pia Widlund skriver:

   Nej, det är så svårt att veta. Jag var så himla laddad och glad över att ha kommit in, men det blev lite pannkaka av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *