Ett glas flädersaft – del 2

Skafferidörren for upp med en smäll och det landade både gräs och grus på golvet när hon klampade in med skorna. Hon tog ner en tillbringare i plast från hyllan, hällde upp saft från den lilla flaskan i hörnet och vatten. Saft från blomman med de röda bären. Sleven från bestickkorgen använde hon för att röra om. Lite läskande dryck kunde pigga upp när man jobbat. Det skulle grannen gilla, den snikna gamla ragatan.

Hon log när hon öppnade kylskåpet och hällde upp åt sig själv från 31

glaskaraffen med saft. Ett par isbitar hade dröjt sig kvar och simmade omkring i semestertempo. Ett glas från skåpet och en bricka från hyllan vid kylen, sedan traskade hon ut.

”Vill du smaka på min nygjorda flädersaft?” Elvira ställde ner den blommiga brickan på trädgårdsbordet i bersån och vinkade glatt.

”Gärna.” Grannen halvsprang och påsen med dagens varor stod fortfarande kvar vid bilen när hon satte sig på Elviras trädgårdsstol. Hennes kroppshydda gjorde att det knakade och Elvira log ett stelt leende.

Det blåste till och löven som legat i en prydlig hög, spred ut sig. Grannen rapade högljutt och sträckte på sig. Elvira tittade på svettfläckarna under hennes armar med avsmak. Vissa blev svettiga bara av att existera. Dukens kant flög upp och placerade sig i grannens saftglas. Elvira snörpte på munnen och gick in för att hämta en trasa.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *