Kapitel1.se

För några år sedan började jag skriva på allvar. Jag gick skrivarlinjen för film och teater på Åsa Folkhögskola. Jag träffade massor av skrivande människor och lärde mig massor. Idag har jag inte kontakt med någon men visst skulle det vara kul att ses igen.

I samma veva började jag och en kompis skriva en pjäs som sattes upp i Katrineholm. Nya tider – strålande tider, hette den. Handlingen utspelades i en skrivmaskinsaffär… och ja, det blev ett lyckligt slut.

Sen fick jag för mig att jag skulle skriva något eget. En enaktare. Det blev en handling som låg väldigt långt ifrån min egen erfarenhet.  Den handlade om 3 kvinnor som satt i dödscell i USA. Alla är vi änglar när vi dör. I slutscenen avrättades en av kvinnorna i elektriska stolen… Publiken får följa deras livsberättelser och får reda på hur och varför de har hamnat där de har.

Sen fortsatte jag att skriva och då blev det en bok. Första given. Den handlar om en familj som bor mellan Katrineholm och Flen i en herrgård. Tre barn som bor hemma hos sina föräldrar och jag har marknadsfört boken som ett modernt Dallas-drama. Familjen Lilliecroona, familjen där allt händer. Inte bara otrohet och spritproblem utan även trafficking, spelmissbruk och lite annat.

När jag skickade min bok till lektören Ann Ljungberg, ville jag inte att hjärnan och fingrarna skulle slappa ihop, så jag skrev några noveller. Det blev några stycken och efter jag fått tillbaka boken, redigerat den och skickat in den på nytt till olika förlag så skrev jag ytterligare några noveller.

Jag upptäckte skrivarkurser på nätet, kom i kontakt med andra bloggare och hittade roliga sidor för de som skrev. Bland annat så hittade jag Kapitel1. se. Där kunde man skicka in sin berättelser och få feedback från andra som skrev. Man fick också ge feedback till de som lagt upp sina berättelser där. Det fanns tävlingar som Månadens novell och andra tävlingar som jag deltog i.

Nu vet jag inte hur aktiva de är när det gäller Kapitel1.se. Jag har inte varit inne där på evigheter. Men om du skriver och vill ha och träna dig på att ge feedback, besök sidan och kolla läget. Det är helt gratis att vara med och du kommer i kontakt med många trevliga författare!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *