Jag är pilgrimmen – av Terry Hayes

Ibland får man nys om nya författare och det är alltid roligt. Terry Hayes är en ny bekantskap för mig och boken Jag är pilgrimmen släpptes 2014 i USA. Den slog ner som en bomb och är nu såld till 20 länder och MGM har köpt filmrättigheterna. Den började spelas in 2016 så det kanske är dags att börja poppa popcorn nu.

Boken är en riktig tegelsten på 787 sidor och är inget jag skulle ha köpt om jag inte blev tipsad om den. Trots längden är den bra. Lite rörig i början när det hoppas lite men läser man på så får allt sin förklaring.

Boken handlar om Pilgrimmen som jobbat inom den amerikanska underrättelsetjänsten och har dragit sig tillbaka. Plötsligt sker olika dödsfall som han kopplar samman och sen är allt igång.

Man kan inte säga att boken är lättläst för det är mycket att hålla ordning på och man bör läsa den utan avbrott för att inte tappa tempot och handlingen. Det står på bokens baksida att den påminner om både Homeland och Borne Ultimatum och det håller jag med om. Jag gillar ju båda serierna och det är väl därför jag tyckte boken var riktigt bra!

Nu skiner solen och jag ska ut i trädgården en stund, sen ska jag ge mig i kast med nästa bok!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag är pilgrimmen – av Terry Hayes

  1. Ethel skriver:

    Låter som en perfekt bok för semestern! Verkar bra. Tack för tipset!

    Här skiner solen mellan molnen och det blåser rätt kraftigt. Vi tänkte ta en tur i spåret (lunka över stock och sten). Vi har jättefina preparerade stråk i närheten. Kynnefjälls naturreservat. Det lustiga är att när vi mött folk där har vi hittills enbart mött tyskar och nederländare :-). Inga svenskar. Många med tunga ryggsäckar och som övernattar i vindskydden som placerats ut på speciellt vackra platser.

    • Pia Widlund skriver:

      Jag förstod att ni rörde på er lite. Låter skönt att lunka på annat än asfalt! Ha det så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *