Retro på kvällen

Hajen, har ni sett den filmen? Jag tror att de flesta av oss har gjort det. En kultfilm av Spielberg som sänds just nu på trean. Givetvis var ettan bäst, sen kom en rad dåliga kopior och man trodde aldrig att det skulle ta slut. Den var häftig på sin tid och fick säkert många att sätta chipsen i halsen, medan den nu är vardagsmat vad det gäller otäcka saker på film. Tänk vad vi har vant oss vid.

Det är ju lite så, som jag nämnt tidigare, när man kollar tidningarna på nätet på morgonen är det inte frågan om ifall någon blivit skjuten, utan bara hur många. Man ser x antal dödsskjutningar och sen scrollar man  ner till nästa rubrik som handlar om någon som skönhetsopererat sig… Vardagsmat.

Vad var det då som gjorde att filmen Hajen blev så populär? Jag vill hävda att det var handlingen som på den tiden var ganska nyskapande. Givetvis var det fina och trovärdiga skådespelarinsatser men handlingen var unik i sig. Lite av en katastroffilm som till exempel, Skyskrapan.

Jag ser den som en nostalgitripp och kommer raskt tillbaka till verkligheten när reklamen smetas ut över rutan likt demi dekkerfärg…

Annars kan man lägga klart ett pussel…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *