Idag blir det utelunch

Jag håller mina mål inför 2019 vad det gäller att äta lunch ute med vänner minst 2 gånger i månaden. Det är skönt att variera lite mellan matlådorna som ofta innehåller samma sak. Jag är ju lite duktig och gör storkok eftersom jag är dålig på att laga mat. Det blir också billigare och man spar pengar. För jisses vad man kan plocka ner saker i korgen i affären om man bara flummar runt och ska in och köpa något…. Inte bra.

Jag lagar ju mat på vedspisen i stugan, helt suveränt. Använder även ugnen en hel del. Jag vet många som har spisar med induktionsvärme. Dom säger att det funkar kanonbra och ibland blir man ju sugen på att testa. Just induktionsvärmare är ett verktyg som används till svetsning. Där se man vad man kan lära sig när man googlar lite.

Induktionsvärme baseras på magnetism. Lite häftigt, jag tror inte man fick läa om det här på kemin i skolan direkt. Den här typen av plattor var väl knappast uppfunna då. Exempelvis kan denna magnetism värma en platta och kastrull snabbt på en induktionsspis – men även få plattan att svalna supersnabbt så fort kastrullen tas bort.

Det som är jobbigt är ju om man glömmer plattan på när man använder en vanlig spis och att man kan bränna sig när kastrullen är borttagen. Svalnar plattan direkt är ju chansen för skador minimal.

Det är mycket som utvecklas under tiden och det kommer säkert fler revolutionerande saker inom matlagning och tillagning. Jag minns när micron kom, det tog ju bara någon minut att baka en potatis. Knappt så man trodde det var sant.

Lagar du mycket mat eller köper du färdigt?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *