Zonta-möte

Tisdag igen, det går fort som tusan. Jag har varit på månadens Zonta-möte och vi började med en bit mat, lax och dillstuvad potatis. Jättegott. Zonta är en världsomfattande organisation som jobbar för kvinnors rätt till utbildning och jobb, lika rättigheter och att ingen ska behöva könsstympas. Ett viktigt jobb där vi i Sverige har det lite bttre än vi tror. Att gå i skola och kunna söka vilka jobb som helst är en självklarhet för oss.

Att v har kvinnliga präster nuförtiden ses inte som unikt. Men det var det då Ann-Christin Dan utbildades i början av 80-talet. Hon och hennes övriga kvinnliga kollegor fick känna på både mobbing och utanförskap, både under utbildningen och när de kom till sina församlingar. Som ni vet finns det fortfarande manliga präster och biskopar som inte vill se kvinnor i prästrollen. Känns som stenåldern, eller hur?

Vi avslutade med ett lotteri och jag vann en rosa burk, jättesöt. Nu har jag hämtat Leidy som fick hundvakt ikväll. Jag har ätit hallon och ska ta en chokladmums. Sen blir det ZZZzzz…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Zonta-möte

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Väldigt bra inlägg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *