Willy Russel

Han är en brittisk dramatiker och kompositör som föddes 1947. Willys pappa var bokhandlare och han jobbade själv som frisör många är samtidigt som han skrev sånger, musik och teatermanus.

1974 fick hans manus om Beatles stor uppmärksamhet i London. Dock är det Timmarna med Rita som är hans mest kända verk, samt musikalen Blodsbröder som har gått på Östgötateatern i Norrköping. Den handlar om tvillingarna som skiljs åt vid födseln får att deras mor inte har råd att ha båda kvar. Den ena brodern hamnar hos den förmögna kvinnan som mamman städar hos. Bröderna träffas av en slump vid 7 års ålder och blir vänner, Blodsbröder, de fyller ju på samma dag. Klasskillnaderna gör dessvärre att den ena brodern hamnar i fängelse medan den andre studerar vid universitet.

Han har även skrivit Shirley Valentine som handlar om en kvinna som upptäcker att livet inte riktigt blev som hon tänkt sig. Barnen är utflugna och hon sitter fast i ett trist äktenskap.

wwwwwww

Båda pjäserna är flitigt spelade och jag såg Shirley Valentine i Norrköping för snart 20 år sedan på Teater Fåfängan med Nettan Lekström som Shirley.

Tack Willy Russel får att du låtit pennan glöda!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *