Vegomat

Nu har dom äntligen kommit på att vegomat kanske inte år så himla smart. Det ligger i tiden att ändra sin kost. LCHF, 5:2, veganskt och en massa annat trams som aldrig håller i längden. Man missar massor av viktiga ämnen så som järn och B-vitaminer mm, när man ersätter kött med vegobiffar.

Det r populärt inom handeln att vräka ut produkter från växtriket i diskarna och det är ju aldrig fel att äta frukt och grönt. Men att äta allsidigt och ta med alla delar är viktiga. Okunskapen är stor vad det gäller mat och visst finns det järn i grönsaker men inte alls i samma mängd som i kött.

Vegoprodukter är inte så nyttiga som man tror. Vegetarisk korv innehåller mest vatten, olja och äggvita. Vem vill ha den blandningen i en krov på tallriken? Inte jag. Det gäller att komplettera med baljväxter, bönor och ärtor. Men gillar man inte det så mister man en stor del av det viktiga.

Nej, lagom är bäst och visst ska man se till att äta mat från växtriket, men glöm inte bort att variera med fisk, fågel och givetvis kött.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *