Vart tar dom vägen?

Jag har en lista på författare jag följer. Det är ett excelark där jag noga noterar vilka författare som har en ny bok på G och när den släpps. Det var ett par gånger jag beställde böcker som jag redan hade och fick skicka tillbaka som gjorde att jag fixade listan… Man lär sig efter ett tag…haha.

Vissa författare spottar ur sig sin bok ungefär en gång varje år, som en klocka som aldrig avviker en enda sekund. Dag Öhrlund, Anna Jansson, Björn Hellberg, Jo Nesbö, Viveca Sten Lee Child, Mons Kallentoft, Kepler, Mari Ljungstedt, Sofie Sarenbrandt och Arnaldur Indridasson tillhör det gänget.

Sen har vi ett gäng om jag läst som bara försvunnit. Liza Marklund, Jens Lapidus, Thomas Bodström till exempel. Jag undrar vad de gör idag. Inte för att jag tror att de rullar tummarna precis men de producerar i alla fall inga böcker. Jag blir så nyfiken på varför.

Dom kanske bara sitter och gottar sig i alla miljoner dom tjänat på försäljningen av succéerna. Eller annars kanske dom lider av skrivkramp. Annars kanske dom har bytt bana och gör något annat, föreläser kanske.

Vad tror du gör att dom inte har skrivit på länge?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vart tar dom vägen?

  1. Ethel skriver:

    Vad gäller Liza Marklund har jag fått för mig att hon tröttnade. Senaste boken var väl den hon skrev ihop med James Patterson?
    Thomas Bodström? Kanske för att han bara hade den enda boken inom sig. Han är ju ingen författare på heltid. Tror han har fullt upp med att vara advokat.
    Lapidus? Brist på idéer, kanske. Kan tänka mig att han njuter av ledighet och lever lugnt familjeliv.

    Nej, jag vet inte. Vad tror du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *