Varför kreatin?

Jag har köpt en burk kreatin och idag kom det ett nyhetsmail från Gymgrossisten om just kreatin där Mårten informerar om hur det funkar. Kroppen producerar 1-2 gram kreatin dagligen men det förekommer även i kött och fisk. Mängden där är tydligen ganska låg så vill man ha lite extra push i musklerna så får man köpa pulver på burk.

För att det ska bli effekt ska man tydligen ta 5 gram varje dag, eller 1 kilo (!) kött! Lite enklare med pulver då. Kreatin lagras i musklerna och funkar som en snabbtillgänglig energikälla vid kortvarig högintensivt arbete, till exempel styrketräning eller sprintar. Man kan alltså genomföra fler reps eller lyfta tyngre.

Kreatin bör tas efter träningspassen för att man ska kunna tillgodogöra sig det så mycket som möjligt. Jag ska börja med det på måndag tänkte jag. Sen får vi se hur fort det går på löpbandet…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Varför kreatin?

  1. Amanda skriver:

    Intressant! 🙂

  2. maja skriver:

    Jag testade kreatin ett tag och gjorde som pudding utav det, var supergott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.