Var god dröj

En ”komedi” av John Chapman är en billig kopia av ”Sjukt på sjukan” av Ray Cooney. Jag hade fått för mig att det var den pjäsen som omarbetats och skulle sättas upp, men icke. Adde Malmberg har bearbetat och regisserat den och den lämnar en del övrigt att önska.

Antagligen är jag ganska blasé och kräver mycket annars vet jag inte. Några större gapskratt infann sig inte. Småfniss är kul i lagom mängd men man blir inte underhållen av dom i längden.

Evamaria Björk var den som gjorde störst rollprestation. Vass, komisk och bra kroppsspråk. Henne vill jag se mer av. Dom andra såg man alldeles för mycket av…när dom bara låg i en sjukhussäng och tog upp plats på scenen. Inte ens Fredrik Dolk, som är en av mina favoriter, fick göra bra ifrån sig.

Det är inte hur kul som helst när alla snubblar på samma kartonger med stödstrumpor hela tiden och inte heller när någon hör fel och blandar ihop saker. Det blir tjatigt redan de 5 första minuterna. Som en taskig nybörjarrevy med snabba skämt som lagras på varandra likt en Dagobert-macka som till slut ramlar omkull och innehåller uttjänad majonnäs…

Nåja, varmkorven var helt ok tyckte Leidy.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Var god dröj

  1. Kaj skriver:

    Fredriksdal är en riktig idyll. Där har jag sett Nils Poppe många gånger och även Eva Rydberg. Synd att inte årets uppsättning levde upp till dina förväntningar.

    • Pia Widlund skriver:

      Ja, dom har satt upp flera som varit bättre. Min favorit är nog Me and my girl med Claes Malmberg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *