Vad är farligast? Corona eller folkhälsan?

Alla är rädda för att drabbas av viruset och givetvis ska vi ta det på allvar. Men det är lite konstigt att man kan vara överviktig, otränad och strunta i sin kropp på andra sätt och samtidigt hävda att man kan dö av ett virus. Är man äldre och har fler sjukdomar kan man givetvis avlida i kombination av dessa men är du skapligt frisk blir det bara en förkylning.

Det är människor som dör i trafiken, kvinnor som misshandlas till döds och många som dör av svält. Men det är så vardaglig info att vi glömmer det. Man kan inte bry sig om allt men vi borde kanske lägga fokus på lite annat när den värsta hysterin lagt sig.

Glädjande nog så är kreativiteten igång i alla fall. Man tränar från hustak med människor på balkonger, affärer håller öppna för riskgrupper speciella tider och restauranger sänker priset på hämtmat och levererar hem om man vill. Skolor undervisar digitalt och man hjälps åt med saker via FB.

En sån kreativitet borde regering och riksdag ta åt sig av för att ta snabba beslut är egentligen bara frågan om att vilja. Man behöver inte alltid sätta till grupper, utredningar och kommittéer. Ös på bara.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vad är farligast? Corona eller folkhälsan?

  1. Ethel skriver:

    Tror ibland att allt är politik. Inte viruset son sådant förstås, men alla stängda gränser, undantagstillstånd, nödtillstånd, stängda restauranger och liknande. Politikerna vill visa att de är handlingskraftiga. Så blir det bara panik.

    I Palma där jag har en väninna som bor sedan många år, får de inte gå ut på en 14-dagars period. Frisörer får inte han öppet. Som exempel.

    Vi har det bra här på lantstället. Handlaren lyser som en sol. Han har goda dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *