Uppgift

Vi fick ingen uppgift på skrivarlinjen pga lov så jag lägger in en jag gjorde för ett par veckor sen. Vi skulle skriva en scen ur en barnpjäs som vi hittade på. Här kommer rollistan och synopsisis.

Roller:

Sjörövar-Ben – En tuff sjörövare som letar skatter och plundrar andra fartyg, snäll innerst inne

Korta-John – En klantig sjörövare som seglat med Ben över hela jorden.

Faslige Figge – En elak sjörövare som stjäl från sina vänner och plundrar vart han är kommer

 

Spelplatser:

I en hamn – en enkel bakgrundskuliss

På skeppet Äventyret – en sida av ett skepp med mast och sjörövarflagga

På ön – palmer på en bakgrundskuliss och några som man kan rolla in varav en är av

 

Pjäsen börjar i en hamn där vi får möta sjörövarna Sjörövar-Ben och Korta-John. De har köpt en kista med saker i och där låg en skattkarta. Nu vill dom åka och leta reda på skatten. De tar sitt fartyg och drar iväg till ön där den ska ligga begravd. Faslige Figge, deras värsta fiende, har sett kartan innan och han är dom hack i häl. De har ett litet fartyg och klarar av det på två man. När de lokaliserat ön, efter att ha seglat lite fel, går de iland och börjar leta.

Det är under öns högsta palm som skatten ska ligga begravd, det är bara det att det har varit en tsunami där några veckor innan och flera palmer har gått av.

När de tror de hittat den rätta börjar de gräva, då dyker Farlige Figge upp. I samma sekund kommer det ännu en stor flodvåg som sveper iväg Farlige Figge och hans skepp. Vågen sveper bort sand och plötsligt ser de en kista. De börjar gräva och hittar skatten. Som tur är har deras skepp klarat sig och de tar ombord skatten och seglar hem.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *