Populära lottospel online

Lotto är något som många av oss känner igen och många gånger har spelat, då det är ett folkkärt spel i Sverige och många andra länder världen om. Den första historien på att människan har spelat lotto kommer från Kina ca 205 f.kr, då man tror att pengarna från lottot gick åt att bygga den Kinesiska muren. Även under Romarrikets dagar var detta spel en höjdpunkt, då gäster från överklassen fick var sin lottorad när de kom anlände till middagen. Under kvällens gång drog man senare nummer och såg även till att alla middagsgäster skulle ha chans att vinna. Även romarna använde på senare tid pengar som samlats in från lottospel för att finansiera ombyggnationer i många städer, varav en är Rom.

Senare under medeltiden i Europa blev lotto något utav ett fattigmansspel då en lottovinst kunde innebära räddningen ur fattigdom och början på ett nytt liv. Detta ansågs dock av överklassen vara något som bara var för de mindre bemedlade och blev även på många håll runt om i Europa olagligt.

Men några hundra år senare under 1800-talet, började man titta annorlunda på detta spel och aristokratin såg till att lotto snart blev något de flesta spelade. Det var även då många regeringar bestämde att göra det lagligt igen.

I Sverige är nästan alla välkända med Svenska Spels Lotto som startade 1980. I början spelade man bara på 7 nummer utav 35, där vinst delades ut för allt ovanför 5 rätt och senare la man också till Joker.

Ett annat europeiskt lotto som bara har funnits med sedan 2004 är EuroMillions som är ett trans-europeiskt spel, då det var grundat av England, Frankrike och Spanien. När Irland, Österrike, Schweiz, Belgien, Luxemburg och Portugal senare valde att också gå med så ökade prispoolen väsentligt och idag kan man även spela det från Sverige.

För att spela på EuroMillions gäller det att välja ut 5 nummer mellan 1 till 50 och två stjärnnummer mellan 1 till 12. Varje rad kostar 35 kronor och för att vinna krävs det minst två rätt, vilket är en sannolikhet 1 på 13. Den högsta jackpotten går upp till hisnande 190 miljoner Euro där chansen att vinna är 1 på 139 838 160. Klart att vinstchanserna kan verka låga men självklart måste man komma ihåg att lotto faktiskt handlar om tur och oberoende på vem du är så har du chans att vinna.

Det sägs att många som spelar på EuroMillions ofta använder sig av nummer som ligger en nära om hjärtat som till exempel födelsedagar och horoskop. Så för att få bästa chans att vinna stort om man väl vinner, är att spela på slumprader i stället. Och kom ihåg, vem som helst kan pricka rätt nummer och ta hem en jackpot!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *