Styr vågen ditt liv?

Jag läser att badrumsvågen hjälper oss att leva sunt och att de som vägen sig ¨håller vikten på ett helt annat sätt än de som inte väger sig. Dom som vägen sig varje dag väger generellt mindre än döm som bara gör det en gång i veckan eller mindre. Ser man vikten under en lång tid skapas det en annan förståelse för att dagliga vanor påverkar siffran på vågen.

Måndag till fredag väger jag mig. Det känns helt ok att släppa det under helgerna. Man behöver inte vara manisk. Jag har våg på landet men använder den sällan. Eftersom jag springer mycket, ett par mil varje vecka, uppdelat på flera pass, så vill jag inte riskera att gå upp. Jag är bara 160 cm och det är ganska kort. Ja, det duger åt mig, men det är inte ok att väga 76kg och springa med den tyngden på knän och fotleder.

Nu är jag ju igång med mitt kostprogram igen och det känns jättebra. Skönt att ha ett mål att sträva efter. Jag tror att det kan vara bra att väga sig ibland. Det är som att sätta upp ett mål som bar finns i huvudet…snart är det borta. Har man det svart på vitt så ser man vad som gäller och är det skrivet med bläck går det inte att sudda ut…

Ser man en siffra på vågen är det svårt att bortse från den, även om den försvinner när man kliver av. Man har i alla fall sett den om så för en kort sekund. Slutsatsen jag drar är att det är bra att väga sig ett par tre gånger i veckan. Det gäller att i steg 1 hålla vikten och inte gå upp, om man nu inte är jättesmal och strävar efter att få på sig några kilo. Det finns ju den kategorin också.

Peppa dig själv så går det bra. Och belöna dig när det går bra!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *