Stopp i propp

Jag har ju egen källa på landet och då får man vara lite rädd om vattnet när man ska duscha och diska så det räcker. När det är en torr sommar så får man vara extra försiktig. Att ha eget hus innebär mycket extrajobb. Jag tyckte det rann ner lite dåligt när jag diskade häromdagen. Jag blev rädd att de var stopp i avlopp och det är ju aldrig kul. Men sen rann det ner i alla fall så det kanske lossnade. Tur det.

En sommar blev det stopp i källaren och en lördag till på köpet. det var inget roligt. Och inget billigt heller. Har man ett avlopp som inte sluttar så mycket får man spola ordentligt annars blir det stopp i propp.

Det är inte så lätt att rensa själv så man får verkligen vara glad över att det finns företag som kan skicka en rörmokare när det behövs. En sån där funktion man inte tänker på så ofta, förrän man verkligen behöver dom. Alla är viktiga och det är värt att tänka på.

Man får passa på att ta hand om sitt hus och sitt hem nu när man inte kan träffa andra i samma utsträckning som tidigare. Jag har sett att byggfirmor och liknande har fått ett riktigt uppsving. Lika bra att måla och tapetsera när man ändå inte kan gå ut på krogen eller på andra tillställningar. Det ger ju bättre pengar i längden och kan vara roligare och hälsosammare än att sitta med en bärs i baren.

Har du fixat något med ditt hus?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Stopp i propp

  1. Ethel skriver:

    Jo fast inga stora grejer, än så länge. Köpt persienner, packat upp lådor med grejer från lägenheten, försökt få en bra struktur i huset med gamla och nya saker, köpt några lampor och liknande.

    Idag blir det hälsokontroll. Får man ju fixa själv nu när man är pensionär :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *