Smarrig smörgåstårta

Fyllning 1

  • 4 skivor hönökaka
  • 0,5 förp tonfisk i vatten
  • 3 msk fraiche 8%
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 2 tsk hummerfond

Fyllning 2

  • 300 g räkor, skalade (1 kg med skal)
  • 1 dl kräftstjärtar, skalade
  • 3 msk fraiche 8%
  • 2,5 msk lättmajonnäs
  • 1 msk dill, hackad

Garnering

  • 1 dl fraiche 8%
  • 300 g räkor, skalade (1 kg med skal)
  • 100 g kallrökt lax, tunt skivad
  • 0,5 citron
  • 1 bit gurka
  • 0,5 knippe dill
  • sparris
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg ut 2 hönökakor på ett fat så att de bildar en cirkel.
  2. Gör första fyllningen genom att blanda ihop avrunnen tonfisk, fraiche, dill och hummerfond. Bre det på brödet. Lägg på två kakor till.
  3. Gör andra fyllningen genom att grovhacka räkor och kräftstjärtar och blanda med fraiche, majonnäs och dill. Bre det på brödet.
  4. Lägg på plastfolie och ställ in i kyl ett par timmar.
  5. Bre resterande fraiche runt om, lägg räkor i en hög mitt på tårtan. Dela laxskivorna på längden och snurra dem till små rosor och lägg runt räkorna. Lägg på citronklyftor mellan laxrosorna. Tryck fast gurkskivor längs med kanten. Toppa med dill, sparris och sallad och servera.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *