Skrivarkursen

Svårt att få ner allt vi pratade om igår men jag antecknade en hel del. Vi pratade om skillnaden mellan Prosa och Drama. Prosan ska läsas och dramat ska spelas. Dramat bygger på handlingar och dramats tid är NU.

Synopsis bör skrivas i presens.

Det är ”Vännen” som får huvudpersonen att tala.

Vi pratade också om att vi ska delas upp i grupper och kunna ha kontakt med varandra via nätet i just de små grupperna. När vi skriver texter som läraren ska ge respons på, ska alla kunna läsa dom.

Och det tycker vissa är lite läskigt. Många söker verktyg för sitt skrivande, andra tycker att det är svårt att få ner idéer på pränt. Vi är alla olika och ställs inför olika utmaningar och det ska bli jättespännande att se vilken grupp man hamna i.

Ikväll ska jag logga in på våran sida och se till att uppdatera mig. Det roliga var att jag igår kände igen en av deltagarna som jag gått regikurs med i Södertälje. Kul att ses här och att ha någon att prata med som man sett förut.

Det ska också bli spännande att få läsa andras texter. Man kan få otroligt mycket inspiration av det. Igår gjorde vi ett par skrivövningar. En flödesskrivarövning där pennan ska gå hela tiden. Hittar man inte på något får man skriva; Jag kan inte hitta på något, jag kan inte hitta på något… tills man hittar på något. För rätt som det är kommer det en tanke som landar på pappret.

Sen gjorde vi en annan kul övning där i skulle skriva några repliker från ett telefonsamtal mellan person A och B. Vi skulle bara skria A:s repliker och lämna tomrum vid B. Sen läste vi 2 och 2 mot varandra. Den övningen resulterade i både skratt och funderingar om ifall man samarbetat. Den övningen ska jag spara.

Nu ska jag bara lära mig att logga in och sen ska jag ta del av först övningen. Jag lär återkomma om detta!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Skrivarkursen

  1. Ethel skriver:

    Verkar hur roligt som helst.
    Jag måste ha blivit många skratt när ni läste mot varandra, telefonreplikerna. Kul övning.

  2. Annie skriver:

    Så kul! 🙂
    Hoppas Du haft en bra dag<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *