Nytt i köket

I tisdags hade jag ett gäng hemma på lite fika. Jag dukade fint och gjorde en räkbakelse, eller räkbomb kanske, dom var väl inte så snygga. Jag är ingen klippa  köket men ibland får man skärpa till sig…

Det finns ju en hel del hjälpmedel att köpa om man vill vidga vyerna inom matkonsten. Att ha tillgång till professionell restaurangutrustning är inte alla förunnat och det får ju inte plats i alla hem. Men en fin liten kyl kanske skulle kunna passa?

Jättesöt

Eller en minibar på rummet?

 Jordnötter och läsk till filmen

Är du sugen på att baka paj kanske?

Man kan ju ha en hel del utrustning som hjälper till när man ska göra mat eller baka. När jag var liten besökte jag min pappa på jobbet. Han var konditor och gjorde tårtor och wienerbröd på löpande band. Och en hel del annat gott kan jag lova.

Det var kul att se hur skickligt han jobbade och hur de stora degmaskinerna snurrade runt med ingredienserna innan de slängde upp degen på bakbordet och började skapa. Ett mer konstnärligt yrke än man tror. Och mumsigt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nytt i köket

  1. jessy skriver:

    Mini bar hade ju inte suttit fel haha! 😀

  2. jessy skriver:

    – Låter som en mysig helg 😀 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *