Sitter det i huvudet eller i skorna?

Jag är med i en FB-grupp där det är tjejer som springer. En underbar grupp där alla, verkligen alla, kan skriva in om sina resultat och få och ge pepp. Man delar åsikter om lopp, kläder, träningspass och skor. Just skodiskussionerna är alltid kul att kolla in.

Jag har just nu ett par blå Asics. Tror dom kostade ca 1200kr. Köpta i en affär. Jag har aldrig varit noga med löparskor, det kanske man borde vara. Visst, jag fick springa på ett löpband när jag köpte förra skorna och det kanske är det enda man gör, sen när jag köpte sista paret så blev det ett par exakt likadana.

Många köper ett speciellt märke, provar sig fram, köper dyra skor och hittar sina favoriter. Jag tog de första bästa som stod på kohyllan för löpare. Förr vill jag minnas att jag sprang i mina vanliga gympadojjor, inte speciellt löparvänliga kanske, men det gick bra det också. För att inte tala om alla aerobicsklasser som man dansat på och haft vanliga skor.

Jag undrar om man springer fortare och bättre i dyra skor. Det kanske man gör? Har du någon erfarenhet av dyra löparskor? Hos mig sitter det i pannbenet. Inte i skorna. jag kan tycka att det är helt ok att nöta på löpbandet en timma vare sig jag har blå eller rosa skor. Det är ju löpningen som är prio för mig, inte utrustningen.

Visst är det kul med nya träningskläder och givetvis även nya skor. Men till sist handlar det om hur motiverad du är att genomföra det pass du tar dig an, inte hur du är klädd!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sitter det i huvudet eller i skorna?

  1. Ethel skriver:

    Jag tycker iofs att det är roligt att köpa löparkläder och nya skor. Har nu för tiden svårare att hitta sköna löpardojor. Jag får lättare ont än förr. Tror att mina tår har blivit ömma med åren.

    Jag har en teori om att det inte är så viktigt som många tror med rätt skor (alltså inte förrän man kommer upp i min ålder :-)). Kanske är det så att vi med alla dessa specialskor har gjort fötterna svagare och inte så tåliga. Vi vänjer aldrig fötterna vid hård träning. Vi borde istället stärka fötterna på sikt med mindre anpassade skor. Du gör nog helt rätt som springer i lite vad som helst ;-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *