Att marknadsföra sitt skrivande

Jag har ju tidigare skrivit om hur man kan marknadsföra sitt skrivande, både i form av give-aways och föreläsningar. Vi har ju även de fantastiska sociala medierna som bloggar, FB och egna författarsidor. Jag gick med i FB för några år sen, sen som vanligt med det tekniska.

Vad som är kul med FB är att det sprider sig snabbt och ingen behöver logga in i en stor, klumpig dator för att komma åt infon. Nej, fram med mobilen bara så kan du leta fram vilken fakta som helst.

Jag har själv spridit info om teaterföreställningar via FB och det har gått otroligt bra. Dessutom har jag en författarsida som jag borde uppdatera oftare. Man glömmer av den lite när man har en vanlig FB-sida.

Många författare har även egna hemsidor där de säljer sina böcker och annat material. Jag har sålt mina novellsamlingar via bloggen, det har gått hyfsat. Det är också via bloggen jag håller kontakt med andra författare och träningskompisar. Man ser vad som händer och får ta del av deras tankar, funderingar, framgångar och utmaningar.

Det jag märker är att det sociala tar tid. Många skriver själva att de borde logga ut från nätet och sätta sig och skriva. Och så kan jag också känna ibland. Man måste våga stänga ner, världen saknar dig inte hela tiden. Effektivitet är ett ledord.

Att skapa evenemang är ju ett annat sätt att både vara effektiv och nå ut till många. Jag får ofta evenemangsinbjudningar och ibland klickar man, kommer, och ibland, kommer inte. Smart och billigt. Det gäller att hitta en balans mellan att gilla på FB och att hinna med sitt övriga liv. Det som är det verkliga livet.

Hinner du med ditt liv?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Att marknadsföra sitt skrivande

 1. Annie skriver:

  Så bra skrivet! 🙂 Ja livet är mer än Fb 😉

  Sv: tack så mycket! det känns så kul också, för jag har verkligen utvecklat mig såå mycket-sen jag började med skapandet. Finns så mycket tips och tutorials på Youtube 😉

  Om du vill så följ mig gärna på mitt kreativa konto, på instagram heter ”creativeart_annie” där 😉 🙂

  Kram

 2. Dixi Wonderland skriver:

  Det är fantastiskt att man idag kan marknadsföra sig själv idag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *