Sångrep

Leidy letar godis i väskan och Jonis pustar ut efter ett riktigt jobbigt sångpass…. Haha, nej, vi gick igenom lite toner och sångteknik, inte så blodigt. Men ibland kan det vara småsaker som gör att man hakar upp sig och inte känner att man kan gå vidare. När man väl löst det, rullar det på.

Ibland kan det vara petitesser som har skavt ett bra tag innan man ens kommer på vad det är. Det kan vara en ton man är osäker på och då blir hela raden i sången darrig, osäker och falsk. Eller en replik där man säger fel hela tiden, huuuur mycket man är repar. Galet svårt att lära sig vissa saker.

Det finns olika saker man kan ta till för att lära sig. Överstrykningspenna är en klassiker, att läsa in den andres repliker och sen vara tyst där dina egna ska in är en annan. Vissa sover med lurar där manuset är inläst, vissa repar i bilen.

Jag minns med glädje alla sånger jag repat in med hjälp av kassettband i bilen. Sjungit så taket har lyft, stått vid rödljuset och sneglat på människor i bilen bredvid som stirrar och tror man är lite lätt rubbad…hahaha. Kassettband det var tider det!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *