Roten till det onda

Det svåraste som finns är att säga NEJ – 

och att förstå VAD det betyder.

Jag läser om intervjun med en känd komiker som blivit anklagad för våldtäkt. Vi har alla sett rubrikerna och ingen av oss vet vad som är sant eller inte. Bara de som var med vid tillfället/tillfällena vet det. Och ingen dom har fallit så han är inte straffad i dagsläget.

Varför blir det så här?

Varför måste en metoo-rörelse uppstå egentligen?

Vad är roten till det onda?

Varför super Jeppe, liksom?

Kan det vara så, och nu sticker jag ut hakan, att många föder för många barn och inte har tid att ta hand om dom på en bra sätt? Har man talat om för sin son att när en tjej säger NEJ, så är det NEJ. Behandla henne som du själv vill bli behandlad.

Har man talat om för sin dotter att hon måste säga NEJ, när det inte känns ok. Och att hon måste berätta för sina föräldrar eller polisen om det som hänt INTE känns ok.

Vi måste bli mer raka och tydliga. Sluta lattja omkring, säg vad du tycker och stå för det. Säger en tjej NEJ, så är det detta som gäller och inget mellanläge. Skaffa dig lite manlighet och sluta om hon inte vill, det kommer du att tjäna på i längden och dessutom mår alla bra av det. Och du har behandlat nån som du själv vill bli behandlad.

Tvinga ingen att göra något som de inte vill. Det gäller både killar och tjejer, män och kvinnor. Är det nån som är onykter, lägg ner. Träffas när ni är nyktra istället. Ingen behöver ha bråttom. Hur manligt är det att ge sig på någon som är så onykter att de inte kan stå på benen eller säga ja eller nej. Fatta lite själv nån gång.

Det är samma visa i pressen varje dag. Ta ansvar för vad du gör och acceptera ett NEJ. Gör du inte det är du korkad och då bör du söka hjälp så du får ordet förklarat för dig på ett sätt som du förstår. Fattar du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *