Rödbetan – den nya hälsotrenden

Det finns en del att välja på i grönsaksdisken och jag är nog ganska enkelspårig, som vanligt. Nu läser jag att rödbetan är den nya hälsogrönsaken. Den innehåller ämnen som sänker blodtrycket och ökar uthålligheten. Vissa hävdar även att man kan få starkare immunförsvar av rödbetan. Det verkar ju vara rena hälsokuren. Det är nitrinerna som är hemligheten bakom rödbetans succé.

Kväveoxiden är kärlvidgande och förbättrar syreupptagningsförmågan. Det låter som något man borde ladda med innan Vårruset. Man kan äta rödbetorna både hela eller dricka dem som rödbetsjuice. Givetvis är det bästa att äta dem hela, eller ångkoka betorna. Däremot är inte inlagda rödbetor något att satsa på…

Slutligen kan man läsa att betorna är fiberrika, bra för huden, att de rensar kroppen, höjer immunförsvaret och hjälper oss att stå emot infektioner. Så vad väntar vi på, ut och handla.

Rödbetsjuice:

140 g rödbetor

110 g morötter

2 apelsiner

1 sött äpple

10 g ingefära

Tvätta grönsakerna, skala apelsinen och kör allt i en juicecentrifug eller mixa i matberedare. Sen är det bara att hälla upp i ett glas och känna sig nyttig.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rödbetan – den nya hälsotrenden

  1. Ethel skriver:

    ”Man” kanske kan leva på rödbetor only … ;-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *