Reskamraten

I vårt avlånga land spelas det jättemycket teater för barn och ungdomar under sommaren. Givetvis under resten av året också men speciellt på sommaren. I Vingåker sätts ”Reskamraten” upp i Folkets Park med premiär nästa onsdag. Det är min gamla kompis Niclas Strand och hans fru Mia Poppe, som drar i trådarna. Niclas och jag jobbade ihop i Vingåkers revyn och flera år på Arbis i Norrköping. Numera bor han i Stockholm men har ju rötterna kvar här i Vingåker.

Gänget är igång med repetitionerna för fullt och det är intensivrep som gäller. Jag ska besöka repet i veckan och se hur det går. Dom ska spela ute och jag hoppas att vädrets makter är med dom hela vägen och att det blir en uppskattad och framförallt välbesökt föreställning.

Det är ofta Emil, Ronja och Pippi som spelas och de kan kännas lite väl uttjatade vid det här laget. Därför tyckte jag det var så kul att se att dom ska sätta upp en, för mig, okänd pjäs av HC Andersen. Den marknadsförs som en musikalisk familjeteater om att godhet lönar sig i längden. Jag återkommer om pjäsen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *