Prosit

Snart kommer Kalle Ankas jul och det ska jag se. Robin Hood, Kalle Anka och Snövit med dvärgarna. Prosit som nyser och nyser. Själv nyser jag också lite om våren. Gräsallergi fick jag veta. Och ni som följt mig vet ju att jag gärna klipper gräs och har en å annan gräsmatta…

Atchoooooo

Som tur är nyser jag inte vintertid. Jag brukar ringa min Vårdcentral i mycket god tid och sen får jag allergimedicin utskrivet i röda rappet. Bara läsa in personnummer och vad man ska ha så finns det på apoteket inom 3-4 dagar. Det kallar jag service. Att det finns vårdcentraler och väl fungerande företagshälsovård är ju superviktigt.

Att ha lite allergi är ju inte så farligt, det kan ju vara betydligt allvarligare åkommor som man vill söka för. Jag har varit på min lokala vårdcentral ett par gånger och det har flutit jättebra med både tidsbeställningar och själva besöket.

Jag har hört många som klagar på sina vårdcentraler men jag har haft tur och blivit både bra bemött och fått tid snabbt. Det är väl det senare om är viktigt. Att slippa vänta. Att få träffa en läkare man känner förtroende för och sen få sitt ärende avklarat för att sen få gå till apoteket och ta ut det som behövs för ett tillfrisknande.

Bäst är väl om vi kan ta hand om oss själva så att vi slipper uppsöka vårdcentral. Vi får vara rädda om oss under kommande helg och inte ramla i löpspåret, tappa hantlarna på foten eller klämma oss i benpressen!!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *