Plattare mage å nu äre bråttom…

Mars månad och lite vårkänslor infinner sig. Ljuset kommer och asfalten börjar komma fram. Nu ska det börja promeneras och snart är det sommar och då ska man ha platt mage. En fråga uppkommer direkt hos mig. Ska man inte ha platt mage 365 dagar om året? Om det nu är så himla viktigt att just ha ”platt mage”.

Att äta ok och träna ska man göra hela året. Inte bara på våren. Man märker vanligtvis att parkeringen utanför gymmet är full efter jul och nyår. Sen minskar det i och med att man upptäcker att det var jobbigt att träna. Japp, hela livet är jobbigt. Welcome to reality.

Hade alla rört på sig lite mer så kanske motståndskraften mot Corona och dess biverkningar och långa sjukperioder kunnat minska lite. Jag har inget belägg för detta, men är man i skaplig form så klarar man sig bättre.

Många tror att det går att punktförbränna just fettet på magen. Det går INTE. När du skärper dig med maten och träningen så bränns fett över hela din kropp, inte bara på magen. Sen måste man ju givetvis träna magmusklerna som alla andra muskler, men det är ni med på.

Det finns oändligt många olika magövningar att testa. Man kan variera sig lite och köra både framsida mage och just sidorna. Träningen blir roligare och lättare att genomföra om man kör lite olika. Kroppen måste utmanas hela tiden.

Håll igång med träningen under hela året och sluta inte för att det är semester eller lov. Din kropp tar inte semester. Den vill utmanas och hållas i trim hela tiden. Det finns inget som är så jobbigt som att hålla upp över sommaren för att sen gå till gymmet och köra igång. Man har nästan glömt hur en hantel ser ut. Jämn fördelning är det bästa. Kör hårt!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *