Hjälp, jag ska gå på fotboll…..

Ser att det finns ett teveprogram som heter, Hjälp, jag ska gå på opera. Ehhh, hur svårt kan det vara att beställa biljetter, klä upp sig, hänga av kappan i garderoben, köpa program, förbeställa fika till pausen och gå in på andra ringningen och sätta sig ner för att njuta av kultur. Vad är det för jävla generalmupp som måste gå en utbildning för det? Är det inte att förlöjliga kulturen?

Det blir lite väl mycket ploj ibland. Och sen säger man att kulturen är viktig och att vi saknar den. Japp, det gör vi. Det har varit rätt taskiga manus på mellon också. Många har påtalat att det ibland handlar mer om programledarna, som i vissa fall har teveutrymme så det räcker å blir över, istället för upphovsmännen.

Givetvis är det kul att få veta lite om artisten, men det brukar komma fram i alla fall. Men hur skapas musiken? Vad inspireras låtskrivarna av? Hur sker samarbetet när det är flera inblandade? Den resan skulle jag gärna vilja veta mer om. Det skulle kunna fylla rätt mycket av tiden det tar att flytta om på scenen. Dessutom skulle det ge inspiration och kanske lite kunskap åt många som skriver musik eller är nyfikna på att börja.

Jag har inget emot underhållning, vare sig den är över eller under bältet eller är farsinspirerad eller bara rakt upp å ner. Men ibland hamnar det i fel forum och det stör mig.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *