Pinne i brasan…

Peta in en pinne i brasan. Ja så sjöng Mats Rådberg för länge sen och det är vad många svenskar gjort under den sista vintern. Elen är inte billig och det är en djungel när man googlar för att hitta ett bra pris. Man är ju lite lat också och orkar inte jämföra hur mycket som helst. Lampan ska liksom bara lysa när man trycker på knappen och elementet ska vara varmt.

Nu har jag tur och bor i ett gammalt hus med två kakelugnar, en vedspis och två vedpannor, så jag kan elda en hel del och spara energi på det sättet. Men jag får köpa ved, och ibland fälla träd för att få varmt så summan av kardemumman kan bli lika i slutänden.

Bästa elavtalet är kanske svårt att hitta men det finns ju en hel del att välja mellan. Det är egentligen inte så svårt om man går igenom det i lugn och ro. Frågan är om man vill ha ett rörligt eller ett fast pris och om man vill betala en gång i månaden eller en gång per kvartal.

Vad man också ska tänka på är hur lång bindningstid det är. Man kanske får anledning att byta. Blir det brytavgift om man väljer att avsluta tidigare och hur mycket är det? Varje elbolag ska uppge jämförpris i samband med att man tecknar och det är för att man ska kunna jämföra elpriset och basera på föregående månad.

Det finns många sidor man kan använda sig av för att jämföra och ju större bostad man har desto viktigare är det att välja rätt. Priserna har skjutit i höjden sista tiden och jag vet många som fått sig en rejäl chock när man sett fakturan.

Att välja ett fast pris gör att man kan känna sig någorlunda trygg och vet ungefär vad fakturan landar på. Är det rörligt kan det gå både upp och ner. Jag är lite feg och har valt ett fast pris för att kunna hålla koll på ekonomin. Man kan också ta i beaktning att det finns korta och långa bindningstider. Det är mycket med det jordiska, eller hur?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *