Har du kommit igång?

Var du en av dom som började träna efter jul och nyår?

Håller du igång fortfarande?

Eller har du landat i soffan?

Det finns inga genvägar. Man får börja i liten skala och utöka när kroppen och skallen hänger med. Raska promenader ett par dagar i veckan på 30 minuter kan lätt utökas till 45 minuter efter 2-3 veckor.

Ett par styrkepass i veckan kan lätt utökas till 3 pass i veckan efter någon månad. Man kan ta hjälp av en PT för att komma igång och träna på rätt sätt. Det är viktigare med tekniken än man tror. Det handlar om lite mer än att bara ”dra i snörena”.

Börjar man träna blir det lätt en positiv spiral och man märker att man mår bra. Byxorna kanske sitter lite lösare och det kanske känns lättare att gå uppför trapporna med ett par matkassar i händerna.

Det handlar inte om att träna ihjäl sig utan att komma igång. Man kan byta ut promenader mot trappmaskin eller roddmaskin eller en cross trainer och det regnar och snöar. Numera kan nästan alla utnyttja friksvårdsbidraget via sitt jobb. Passa på att göra det.

Det är viktigt att man belönar sig när man uppnått sina mål. Ett par nya träningstights, en bok, en spa-behandling eller något som man mår bra av. Helst inte en bakelse…

Att sätta upp små mål är alltid bra. Det kan vara allt från att orka lufta X antal kilo eller kunna springa 5km utan att stanna. Sätt dina egna mål och håll dom för dig själv. Men se till att skriva ner dom och följa upp dom. Det handlar bara om dig.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *