Pannbenet än en gång…

Jag läser i ett nyhetsmail att löpning är hjärnträning och att man kan ha nytta av det i många olika situationer i livet. Man ställs ibland inför sker man inte kan styra över och är då tvungen att lämna comfortzonen.

Att springa har många positiva effekter på mental och fysisk hälsa. Sömnen blir bättre och den motar iväg depressioner. Man lär sig disciplin, tålamod och uthållighet, men också vilja och engagemang. Man bygger helt enkelt en mental modell som kan användas i flera olika sammanhang.

Kliver man utanför boxen öppnas dörren direkt till personlig utveckling. Nya sammanhang tvingar fram anpassningar. Man förändras och utvecklas ständigt av både utmaningar och motgångar. Men det känns kanske inte så just då…

När man springer så är varje löpsteg ett experiment som ger återkoppling på en gång. Hjärnan bearbetar infon och samlar resultaten i kunskapsbanken. Man tar beslut hela tiden. Till exempel om man ska tävla; Håll tillbaka i början, håll i när det känns tungt välj när du ska hålla tillbaka eller ta i.

Som löpare bygger man en hjärna för lärande. Man lär sig både löpning och saker som är svårare. Win-win!

Spring fortare matte, heja

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Pannbenet än en gång…

  1. Ethel skriver:

    Ja det finns många fördelar med att springa. Är jag trött innan så blir jag pigg efteråt, iaf i huvudet. Jag blir på gott humör. Jag sover mycket bättre. Kommer ofta på lösningar på saker jag funderat över. Häromdagen sprang jag och lyssnade på alla kvittrande fåglar. Underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *