Massor av tvätt

Ni som tränar vet ju att det blir massor av tvätt. Ibland är det 60-70% som är träningskläder när jag sorterar allt i tvättstugan. Ibland sköljer jag upp en del i handfatet men för det mesta vill jag tvätta i maskinen så det blir ordentligt rent.

Det finns oändligt många tvättprogram och skippar man förtvätten så spar man både vatten, tid och miljö Och det lär bli rent i alla fall. Man kan även snåla med tvättmedlet. Jag känner att jag gärna häller i lite extra, men man märker när man tvättar i handfatet att det inte behövs speciellt mycket. Det står på paketet hur mycket man ska ta men jag har aldrig läst det. Lite slarvigt av mig.

Vad det gäller tvättmedel kan man titta på vad det innehåller. Ju färre ingredienser, desto bättre. Även där är jag dålig. Tvättar i samma tvättmedel som vanligt vare sig det är träningskläder eller vanliga vardagskläder.

Sen kan man även tänka på temperaturen. Man behöver inte vrida på värsta värmen, det blir rent i alla fall. Man lär spara 55% av elen om man halverar temperaturen. Jag är inget bra på att tänka på miljön men jag pantar flaskor och slänger i pappersinsamlingen. Det är en bra början.

Många tvättar blir det

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *