Likdelar…

… i en utbrunnen bil. Ja, man kan verkligen få inspiration till att skriva bara genom att läsa en tidning.

Vem var liket?

Vem har dödat?

Varför skedde mordet?

Var det ett mord eller kanske ett självmord?

Redan här börjar tankarna snurra. Det dyker upp otaliga scenarier och jag kan se en viss professor sitta i teve och dra slutsatser om vad som lett fram till dödsfallet. Var det otrohet, svartsjuka, spelskulder, hämnd eller kanske en olyckshändelse? Kände de varandra eller var det ett ögonblicksverk?

Man kan börja skriva och spinna vidare på olika scenarier. Det är lika kul varje gång man kommer på något och ser hur historien växer fram. Människorna i berättelsen gör ibland som man tänk och ibland inte. Dom får ett eget liv och man leder ofta n dom på lite farliga vägar för att det ska bli spännande.

Att skriva om mord, sexscener, misshandel och saker man själv inte skulle göra, är ju verkligen att tänja på sina egna gränser. Fantisera och utmana tankarna. Ibland är det lätt och ibland är det svårt. Hur mycket ska man skriva, vad vågar man skriva?

I min första bok, Första given, finns det hur mycket otäckheter som helst. Mord, trafficking, misshandel och våldtäkter. Jag vet inte var jag hittade inspirationen till allt detta men det kan säkert ha varit via en tidning.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *