Lek till du stupar – gamla minnen

När vi var i Östersund på ATR:s teaterfestival fanns det tre olika workshops man kunde välja mellan. Jag valde Lek till du stupar. Det ångrar jag inte. Nitja och Lotta delade med sig av flera nya lekar som jag kommer att använda mig av. Lekarna är ju inte bara lekar utan är till för att öka samarbete, koncentration och lyhördhet med mera. Kan man göra det under roliga former går det ju lättare. Jag ska försöka dela med mig av några. Det kan vara svårt att skriva ner lekar så att det är lättförståeligt men jag gör så gott jag kan.

Namnlek med hopp till vänster

Alla utom en sitter på stolar som står i en ring. Den utan stol står i mitten. Han ska ropa ut minst 3 namn och den som blir utropade ska byta plats med varandra medan den som står i mitten ska försöka ta en stol. Man kan även ropa 4 namn. Blir det hjärnsläpp kan man ropa telefonkatalogen – då ska alla byta plats.

Om jag inte blir uppropad men stolen på min vänstra sida blir ledig måste jag flytta mig dit.

Detta är min fot

En lugn lek där alla står i en ring.

Nitja tar ögonkontakt med Lotta och pekar på sin näsa och säger; Detta är min fot.

Lotta tar ögonkontakt med Sandra och pekar på sitt knä och säger; Detta är min näsa.

Sandra tar ögonkontakt med Lena och pekar på sin mage och säger; Detta är mitt knä

Lena tar ögonkontakt med Klas och pekar på sitt öra och säger; Detta är min mage

Svårare än man tror…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *