Låtskrivarkursen – vecka 5

Det rullar på och denna vecka går vi igenom olika musikprogram som man kan ha nytta av när det gäller inspelning av musik. Det viktiga, tycker jag, är att man snabbt kan spela in en melodislinga om man kommer på en. Det gör jag i min mobil. Den har man alltid med sig och med ett par swipar så kommer jag in i ett program där jag bara sjunger in det och kan döpa det till Pias sång eller vad jag tycker är aktuellt. Det är toppen.

Många som jobbar med musik har teknik och program i oändligheter. Datorer, ljudkort, program och sladdar till vansinne. Ibland känns det som om det tekniska tar över det konstnärliga. Då går det åt fel håll.

Det är ju sången, melodin, arrangemanget och känslan i låten som är nummer 1. Sen kan man alltid förfina och mixa och jobba med autotune, kompressor och annat. Men har du ingen bra melodi och har skrivit det konstnärliga från hjärtat, då spelar det ingen roll om du har det mest exklusiva inspelningsprogrammet som finns. Skit bakom spakarna – det har vi sett och hört förr.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *