Läslov

Jag hörde på nyheterna imorse att kommande höstlov numera kallas för läslov. Tänk va underbart det skulle vara om alla kunde läsa minst 2 böcker under lovet. Att lära sig läsa böcker som barn gynnar framtiden. Både kunskapsmässigt och betygsmässigt.

När jag var liten läste jag mycket böcker. Det spelar ingen roll om man läser Kitty-böcker eller annan tyngre litteratur, bara man läser. Man lär sig mycket om var kommatecken, punkt och stor bokstav ska vara.

Dessutom sätts fantasin igång. Man ser inte något när man läser utan får skapa sig en egen värld som kommer till med hjälp av författarens beskrivningar. Miljöer kan ju vara både enkla, spännande och lite läskiga.

Våran lärare i skolan brukade läsa ett kapitel i en bok direkt efter lunchen och det var kul och uppskattat. Man behöver ju inte köpa böcker utan kan låna gratis på biblioteket och även streama ner numera. Så det finns ingen anledning att inte läsa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Läslov

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Jag har börjat läsa en bok i månaden nu. Tycker det är helt underbart 😀 Kommer en bokrecension nästa vecka på boken som jag läst under Oktober månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *