Gott mellis

Jag pressar alltid apelsiner under vinterhalvåret. Det är både gott och nyttigt och är en riktig c-vitaminkick. Apelsiner är bra på många sätt, dels dödar den bakterier, sänker kolesterolen och kan hålla sjukdomar borta. Så jag fortsätter att pressa och dricka.

Många tror att man kan lagra c-vitamin i kroppen, men det kan man inte. Den måste tillföras varje dag. Apelsiner innehåller en antioxidant som bland annat är föryngrande huden och hjälper till att bekämpa skadliga fria radikaler. Men till skillnad från en brustablett med vitamin C innehåller apelsinen även andra kemiska föreningar och en mängd växtämnen och flavonoider som är bra för hälsan. Den innehåller även folat, folsyra, som behövs för att rensa kroppen från skadliga ämnen. Dessutom innehåller apelsin kalium som hjälper till att sänka blodtrycket. Så jag fortsätter att pressa och dricka.

I huden finns kollagen som byggs upp av aminosyror och protein. Ju äldre vi blir desto mindre av kollagen får vi och det betyder sämre hud. Det är på natten som kollagenet ska byggs upp och repareras, och till det behövs kroppsfett, zink och C-vitamin. Äter du en apelsin på kvällen hjälper du kroppen att stärka huden och göra bindväven fastare. Du får även en viss ökad fettförbränning då kollagen behöver fett för att kunna reparera sig under natten. Så jag fortsätter att pressa och dricka.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *