Kulturkalas på Löfstad Slott

Pippi-ensemblen blev bjudna till Löfstad slott ikväll och det var många som dök upp. Slottet ligger en mil utanför Norrköping och jag har aldrig varit här.

Ett trevligt kafe fanns i sidobyggnaden och fint fikabröd och goda mackor fanns det.

Såg att det fanns guidade visningar och jag blev sugen på att åka hit igen. Måste kolla om det finns något spöke…

Carina Perenkrantz guidade oss genom kvällen och läste en fin dikt. En precis lagom kväll med mycket bra blandning och bra ljud.

På tal om ljud så spelade just ljudteknikern Magnus Jonsson saxofon med bravur. Det blev en fin öppning på kvällen.

Här ser vi Erik Ekström som sjöng Taube. Så skimrande var aldrig havet och Änglamark. Det finns så många fina svenska örhängen att plocka och jag uppskattar att gänget sjöng på svenska.

Här ser vi Christian Zell, skådespelare från Östgötateatern, som bjöd på fin sång. Han tar fram det teatraliska i låtarna på ett naturligt sätt och hans röst är ljuvlig att höra. Jag minns honom än idag från när han sjöng, En tistel i rabatten, i Café Norrköping. Helt suverän.

Bakom pianot satt Louise Ottosson och sjöng dels egna låtar, samt kompade resten av gänget. En ren naturbegåvning som har skrivit  över 100 låtar. Henne vill vi se mer av.

Någon jag saknat på scenen är Pontus Helander som har en snygg pipa. Han sjöng Trubbel och Fattig bonddräng med stor feeling.

Det här var en kväll helt i min smak. Varierat, lagom långt, blandade artister och enkelt men ändå smakfullt. Att ha ett slott som bakgrund är få förunnat och ni som vill se Löfstad slott och höra mer av detta underbara Kulturkalas, kan se fram emot den 5 och 11 augusti. Ta dig tid att gå och titta för nu bubblar kulturen loss.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *