Kroppsspråk och ansiktsmimik

Ikväll börjar jag repa med 2 skådisar och det ska bli jättekul att träffa dom och komma igång. Just dom 2 har inga dubbelroller men det är några övriga som har det i pjäsen. Hur ska man då kunna göra 2 olika roller i en och samma pjäs?

Givetvis finns det mer än kläderna som man måste byta. Man kan ändra röst, kroppshållning, och anisktmimik. Man kan sätta på sig hatt och glasögon och ta av sig och på sig glasögonen. Man kan halta, gå med käpp eller rullator, eller ha nån typ av tics för sig.

Om man funderar på kroppsspråker innan man börjar repetera kan det vara enklare att lära sig replikerna. Man kan laborera med olika saker och använda sig av ansiktet för att se förvånad, arg eller ledsen ut. Det finns många saker att tänka på.

Det är det som är så roligt med teater. Att få chansen att spela en annan person. Kanske någon som är elak, och som man inte alls känner att man har något gemensamt med. Eller någon som är övertrevlig err en riktig surputte. Man får skapa sin figur så det blir så trovärdig som möjligt. Ikväll sätter vi igång och skapar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *