Kommer du ihåg?

Kommer du ihåg när vi hällde öl i håret på 80-talet för att det skulle bli snyggare och stakrae? Jag har även stått och geggat med äggulor, har du det? Nuförtiden finns det en hel del andra produkter för håret och det är ju tur det.

Ölbryggning i sig är ju en konst och det ska man kanske inte hälla i håret, eller hur? Nuförtiden finns det ölsatser man kan köpa och göra sitt eget öl.

Låter lika enkelt som att slänga ihop en bulldeg eller lite kakor till kalaset. Men det är nog en hel vetenskap i sig. Det finns de som är riktigt duktiga och jag läste i tidningen häromveckan att det ploppar upp företag både här och där som gör öl.

Man behöver ju inte dricka massor utan numera verkar det bli allt vanligare med ölprovning. Förr var det bara vinprovning men saker utvecklas hela tiden. Olika smaker, olika styrkor och ljust och mörkt. Det är ju en hel vetenskap verkar det som.

Jag dricker ingen alkohol alls men ibland kan jag tycka det är gott med en lättöl. Jag vill ha något med kolsyra men inte sött och sliskigt utan något med bra smak. Det finns ju alkoholfri öl men det är inget jag har fastnat för. Men att festa loss med en lättöl till en middag kan jag göra både om jag äter hemma eller på krogen.

Väljer man att tillverka sitt eget öl så finns det olika flaskor för ändamålet. Givetvis den gamla klassiska glasflaskan. Brun och här med en udda kork

Sen finns givetvis pet-flaskan. Jag vet inte vilken som är mest miljövänlig men plast är ju bättre för det går inte sönder om nu olyckan skulle vara framme. En gammal hederlig skruvkork kan vara det bästa tänkbara.

Vill man vara lite klassisk och gammeldags så kan ju vanliga kapsyler vara på sin plats. Jag vet att jag samlade på såna när jag var liten. Allt gammalt kommer tillbaka och det är lite kul. Men jag hoppas att hårvårdsprodukterna fortsätter att utvecklas så vi slipper hälla öl i håret igen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *