Julbordstider

Nu dignar julborden av diverse mat och det gäller att inte föräta sig, det får man lida av senare. Ägghalvor brukar ju ofta ingå och ägg som livsmedel är lika gammalt som mänskligheten själv.

Ägg innehåller ju högkvalitativt protein. I vitan finns proteiner och i gulan finns fetter, kolesterol och karotenioder. Ägg är även en bra källa för vitaminer och mineraler och består av skyddsmekanismer som har antimikrobiella egenskaper. Däremot innehåller ägg inga kolhydrater.

Många byggare åt vitan men inte gulan för att undvika fettet. Men visst är det nyttigt med lite fett också. En gula innehåller bara 6 gram och det kan man jämföra med 100 gramhasselnötter som innehåller 63gram fett.

Ägg innehåller mycket näring och man kan ju äta ägg i olika former. Kokta, stekta, som ägghalvor, råa, som omelett och till olika fyllningar. Och vem kan gå förbi äggen på julbordet?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Julbordstider

  1. Ethel skriver:

    Ägg är verkligen användbart! Och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.