Jihooooo, en bok kom

Jag har ju kommit in på en kurs som heter hälsopedagogik. Inte mitt första val men jag tackade ja i alla fall. Kul att komma igång med något nytt lärande. Det är långa leveranstider på böckerna men igår kom den första. Salutogent ledarskap, heter den. Mycket mer lättläst än den såg ut för och jag har redan läst ett kapitel.

Det handlar om hur samhället har förändrats både i arbetslivet och i skolan. Det har hänt mycket på den fronten som man inte reflekterar över. Ledarskapet har förändrats från att man lyder chefen in i minsta detalj till att man numera tillåts ta egna initiativ. Både på gott och ont.

Det skrivs också om att på 2000-talet kom en massa nya idéer om hur skolan skulle vara och hur alla skulle arbeta. Alltför många idéer sjösattes i syfte att få ordning på allt. Slimmade organisationer, nya ledningssystem och ständiga förbättringar och kvalitetssäkringar genomförs.

Tyvärr är det inte mycket som slutförs utan det blir så att de nta metoderna tar mer energi än de gör nytta. Ojojoj, vad jag känner igen de raderna från verkligheten. Tyvärr.

I första kapitlet beskriver författaren, Anders Hansson, verklige berättelser och det gör boken både lättläst och lättfårståelig. Nu har jag bara läst första kapitlet, men….det bådar gott.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jihooooo, en bok kom

  1. Ethel skriver:

    Intressant!
    Jag har förresten läst just hälsopedagogik för länge sen. På distans på Lärarhögskolan. Året var 2004. Fortsatte sen en annan utbildning till Strategisk Hälsokonsult. Men har aldrig jobbat med hälsa sen. Mer än privat förstås haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *