Jag längtar sååå

… efter att gå på teater och se något bra. Fick nyss mail om att Saturday Night Fever, var flyttad igen…. Det är ju helt galet. Jag hoppas den är bra när man väl får se den.

Ibland frågar man någon om föreställningen dom sett var bra. Ja, det var jättebra, blir svaret ofta. När man sen frågar VAD som gjorde den bra, blir svaret mer svävande. Ja…den var bra…

Är skådisarnas prestationer bra? Var manuset bra? Var scenografi och kläder bra? Eller vad var det som gjorde pjäsen BRA?

Själv brukar jag försöka göra någon typ av helhetsbedömning. Manuset, bearbetningen, kläder och scenografin spelar in. Men också hur och var man sitter, om serveringen funkar bra och hur mycket det kostade.

Tar man bra betalt måste man helt enkelt leverera på ett annat sätt än när det är gratis eller låga priser. En amatöruppsättning kan vara precis lika bra, eller bättre än en proffsuppsättning om man ser till helheten.

Jag har faktiskt somnat en liten stund på Stadstetern, med proffs på scenen. Likväl som jag har skrattat så jag gråtit när jag sett amatörer. Ibland känner man att man blir lite blåst, när biljetterna är jättedyr och man inte får valuta för pengarna.

Jag försöker se både proffs och amatörer på scenen. Man ser och lär sig hur man ska göra, men också hur man INTE ska göra, genom att se teater.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *