Hur mycket ska man ändra?

Att ändra på sina matvanor kan tänkas jobbigt, men det behöver det inte vara. Som kostrådgivare hjälper jag dig att se över dina nuvarande kostvanor och byta ut delar som inte är så nyttiga. Sen kollar jag hur mycket du ska äta för att komma i balans med alla vitaminer och mineraler som finns.

Det är inte bara att skära ner på maten, man måste kolla vad som ligger på tallriken. En bra balans på tallriken blir en bra balans i kroppen. Då orkar man både jobba och träna och slipper sötsug och dåligt planerade mellisar som gör mer skada än nytta.

Viktigt är också att man dricker mycket vatten. Nu finns det mycket olika smaker på Loka och Ramlösa så man lan få dryck med kolsyra om man önskar.

Nu kommer julborden med allt gott som finns. Ingen idé att komma med förmaningar inför det, men man kan försöka röra på sig lite mer. En promenad eller en joggingrunda är aldrig fel. Frisk luft gör dig piggare och är bra för psyket eftersom det är så mörkt nu. Förutsatt att man kan gå ut under dagtid förstås.

Sen kommer nyår och nyårsdagen är visst dagen då det görs mest pizza i landet. Lite mycket i glasen kvällen före gör att man blir slö och liggande i soffan. Det vänder ju redan den här månaden men det kanske inte syns förrän i januari. Dagarna blir någon minut längre och det ska bli underbart.

Då är det dags att på allvar ta tag i sin kost för att kunna möta våren och sommaren på ett bra sätt. Att ändra i ett långsamt tempo med rätt förutsättningar ger dig möjlighet att få ut så mycket som möjligt av livet.

Kontakta mig om du är nyfiken på hur jag som kostrådgivare kan hjälpa dig att nå din idealvikt. piawidlund67@gmail.com

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *