Hur kopplar du av?

I ett stressat samhälle som vi lever i nu, gäller det att kunna stressa ner. Avkoppling och bortkoppling är ett måste för att kunna orka i längden. Coronan har gett oss möjlighet att vara hemma lite mer men det kanske inte alltid är så roligt för alla.

Att jobba hemifrån när barn och familj kommer hem och man sitter med sekretessuppgifter är inte bra. Skrik och tjo i rummet bredvid kan tära på humöret och en köksstol eller soffhörnet är inte alltid lämpligt för en arbetande människa.

Det gäller att vi rör på oss och stretchar, promenerar och äter. Och givetvis att vi deltar i de digitala möten på arbetsplatserna som finns för att vi inte ska tappa kontakten. Men det gäller också att vi kan få chans att koppla av.

Om en stund ska jag gå på ansiktsbehandling. Det gör jag var fjärde eller var sjätte vecka. Att bara ligga ner och bli omhändertagen är ett sätt för mig att koppla av. Även massagen jag tar var fjärde vecka.

Vad som är viktigt är att vi får lite egentid. Vare sig det är med en bok i soffan, en promenad, en simtur, en stund i massagestolen eller massage. Vi måste lära oss att ta hand om oss själva. Nytt år nya rutiner.

Ladda ner en e-novell och sätt dig i soffan och läs.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *