Höstvila med löpningen…njaeee

Fick precis nyhetsmail från Runners World där det står att man som löpare behöver höstvila lite. Ok, jag sprang inte en meter i helgen…. Kom av mig lite när badhuset var stängt i lördags och sen blev det bara lövkrattning i helgen. Inte så bara, men i alla fall.

Igår blev det intervaller och benpass så träning blev det. Men, visst behöver kroppen vila ibland och visst kan man ersätta träningen med lövkrattning, snöskottning eller gräsklippning. Uteaktiviteter i trädgården är underbart.

tt springa 52 veckor om året är det många som gör. Runstreak finns det något som heter och jag tror att det är minst 1,6km som ska springas varje dag om man ska godkännas. Jag har svårt att få in just löpning varje dag. Visst skulle det gå att ta på sig skorna halv nio en kväll och springa 1,6km, men när man jobbat 8 timmar, dansat 3 timmar och kört styrka på lunchen är jag rätt nöjd men min prestation i varje fall.

Jag läser att man bör vila i minst 14 dagar. Det kommer jag inte att klara, i varje fall inte nu när danskurserna pågår som mest. Sen finns det olika typer av vila. Att lägga sig på sofflocket är en sak, då behöver vilan kanske inte vara så lång. Sen kan man ägna sig åt lövkrattning, snabba hundpromenader och lättare styrkepass för överkroppen. Då kanske vilan kan vara längre.

Man måste tänka på hur man själv vill ha det och vad man behöver. Jag har ett mycket detaljerat träningsschema som jag följer till punkt och pricka. Men visst finns det dagar och tillfällen då jag måste ta bort eller ersätta passet. Det kan vara resor, jobb, dansavslutningar eller möten som tar sig friheten att inkräkta på schemat, haha. Men det mesta löser sig. Det roligaste just nu är att jag troligen kommer upp i mina 100 mil i år som var ett av målen. Tjohooooooo!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Höstvila med löpningen…njaeee

  1. Ethel skriver:

    Det blir 2 mil i veckan. Det når jag också. Kul! Fast … å andra sidan … i somras när det var som varmast kunde jag inte springa.

    Man kanske måste vila ibland också för att få tillbaka lusten och motivationen? Kan känna så. Fast 14 dagar är långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *