Höstkul på teatern

Jag har lite roliga saker inbokat till hösten.

En värsting till syster 11 september i Stockholm

Häxorna i Eastwick 19 september i Stockholm

Ungdomsrevyn i Katrineholm och ett par föreställningar på Östgötateatern.

Jag har abonnemang på Östgötateatern och förutom de 4 föreställningarna som ingår så har dom alltid lite extra kul på gång. Alltid lika kul att dra iväg lite spontant och se en föreställning om man har möjlighet. Det är ofta enn blandat utbud av föreställningar och det finns alltid något för alla.

Jag försöker se så mycket teater som möjligt under året. Det inspirerar och man kan säga att det är som en utbildning för mig eftersom jag indirekt får kämpa både med scenografi och rekvisitadelen när vi jobbar. Alla hjälps åt men jag brukar notera vad som behövs och skissa på scenbilden så alla vet var man ska gå in och ut.

Söderköping 2019

Det är inte bara det som kan inspirera. Det är många gånger jag sett en bra pjäs i till exempel Helsingborg och vill sätta upp den i Katrineholm. Fantastiskt kul att ha förmånen att se den innan man själv ska regissera. Lite farligt också eftersom man kan bli ”färgad”. Så där gjorde dom, dom hade en sån här säng, dom hade en scen som snurrade, dom hade…dom hade…

Man får se vad man själv har för ekonomi och för möjligheter. Ofta hänger det på pengar och vad man kan få fram. Några vridscener och tak kan man ofta glömma när det handlar om amatörteater. Dyra kläder som är nysydda existerar sällan. Man tar det som finns och syr om och lagar.

Teater är kul men det är också en utmaning.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *